Nasıl Yapılır?

Zincirli Testere Nasıl Temizlenir? 2

Zincirli Testere

Zincirli testerenizi temizlerken dikkate almanız gereken önemli adımlar vardır. Talaş, kir ve fazla zincir yağı, motorlu testerenizin performansını hızla düşürebilir. Bunlar, motorlu testere bakımının önemli bir parçasıdır.

Zincirli testerenizi neden temizlemeniz gerekiyor?

Her kullanımda, zincir bitki artıkları, özsular ve reçine ile kaplanır. Kesici dişler hafifçe körelir ve motor parçaları toz biriktirir. Temizlik yapılmazsa, zincirli testereniz zamanla işlevselliğini kaybeder. Her kullanım sonrası mutlaka temizlenmelidir.

Zincirli testerenizi nasıl temizlersiniz?

Zincirli testerenizin her zaman mükemmel performans göstermesini sağlamak için düzenli olarak temizleyin. Akülü, elektrikli ve benzinli zincirli testerelerin farklı temizlik gereksinimleri vardır.

Önce güvenlik:

Zincirli testere temizlerken kapalı olduğundan ve çalıştırılamadığından emin olun. Bu, şu anlama gelir:

  • Zincirli testerenin fişini çekin.
  • Akülü motorlu testereler için akü bağlantısını kesin ve zincir frenini etkinleştirin.
  • Benzinli testerelerde motoru kapatın, zincir frenini etkinleştirin ve hala sıcaksa zincir testerenin soğumasını bekleyin.

Sert malzemeden yapılmış eldiven kullanmanız önerilir. Uygun koruyucu giysiler ve motorlu testerenizin güvenli kullanımı hakkında bilgi için kullanım talimatlarına bakın.

Aletler:

Zincirli Testere temizlemek için kesme ataşmanını temizlemek için aşağıdakilere ihtiyacınız olacaktır:

  • Temiz boya fırçası
  • Yumuşak bez
  • Dosya gösterge
  • Çelik, süper temiz ve pas sökücü

Kullanımdan sonra motorlu testere gövdesini nemli bir bezle silin. Akülü modellerde, aküyü ve akü bölmesini nemli bir bezle silin. Elektrik bağlantılarını temizlemek için bir boya fırçası kullanın.

Hava girişini kontrol edin ve gerekirse bir fırça veya basınçlı hava ile temizleyin. Motorun aşırı ısınmasını önlemeye yardımcı olduklarından hava giriş deliklerinin doğru çalıştığından emin olmak önemlidir.

Pala kapağını çıkarın ve dişlilerin etrafındaki alanı temizleyin. Özellikle inatçı kirleri temizlemek için pas sökücü kullanın.

Düzenli temizlik, pala ve zincirinizin aşınmasını önlemeye yardımcı olur. Önce testere zincirini ve palayı çıkarın. Yağ çıkış delikleri ve kanallarındaki yağ kalıntılarını ve kiri temizleyin, ardından yağ giriş deliklerini ve pala kanallarını temizleyin. Bu amaçla bir eğe kullanabilirsiniz. Palada bulunan çapakları temizlemek için düz bir eğe kullanabilirsiniz.

Temizledikten sonra kesme ataşmanını yağlayın. Temiz pala ve zinciri motorlu testereye tekrar takın ve pala kapağını yerine takın.

İPUCU: Bir hava kompresörünüz varsa, en küçük kalıntıları bile temizlemek için kullanabilirsiniz. Zincirli testerenizi bir sonraki kullanıma kadar her zaman pala kapağı takılı olarak kuru bir yerde saklayın.

Uzun süre saklamadan önce zincirli testerenizi nasıl temizlersiniz?

Zincirli testerenizi sık sık ve özellikle daha uzun bir aradan önce (üç aydan fazla) daha kapsamlı bir şekilde temizlemeniz gerekecektir. Akülü, elektrikli ve benzinli zincirli testereler için sürecin çoğu aynıdır:

Zinciri temizleyin ve bileyin:

Palayı ve zinciri motorlu testereden çıkarın. Her ikisini de yukarıda açıklandığı gibi temizleyin. Her iki bileşenin durumunu kontrol edin. Zincirin bilemesi gerekiyor mu? Palada herhangi bir çapak oluştu mu? Eğer öyleyse, düz bir eğe kullanarak bunları dikkatlice eğeleyin.

Zincirli testerenizi bileme adımlarının detaylı bir şekilde anlatıldığı yazımız için tıklayınız. Alternatif olarak Yetkili Servislerini ziyaret ederek profesyonel olarak zincirlerinizin bakımını yaptırabilirsiniz.

Temizlendikten sonra, pala ve zinciri temizleme adımlarını takip edin ve motorlu testerenizi saklamadan önce ayrıca yağlamayı unutmayın. Her iki parçayı da pas önleyici yağ ile püskürtün ve gövdeden ayrı olarak saklayın.

GÖVDE NASIL TEMİZLENİR

Zincirli testerenizi gövdesindeki tüm kiri ve talaşı temizleyin. Dişlinin etrafındaki alanı temizleyin. Hava giriş deliklerinin temiz olup olmadığını kontrol edin ve bir boya fırçası veya basınçlı hava ile temizleyebilirsiniz.

YAĞ KANALININ TEMİZLENMESİ

Zincirli Testerenizi ve yağ deposundaki dolum seviyesini kontrol edin. Motorlu testerenizi kullanırken yağ seviyesi düşmelidir. Eğer yağ azalıyorsa, yağ pompası veya yağ kanalları ile ilgili sorun olabilir. Bunu düzeltmek için yağ kanallarını ve palayı temizleyin veya Yetkili Servisleri ile iletişime geçin.

Yukarıda özetlenen adımlara ek olarak, akülü veya benzinli motorlu testereye sahip olmanıza bağlı olarak aşağıdaki temizlik önlemlerini de gerçekleştirmelisiniz:

Akülü Testereler

  • Akülü testereler için akünün doğru şekilde saklanması önemlidir.
  • Aküyü nemli bir bezle temizleyin ve akü yuvasında harici hasar olup olmadığını kontrol edin.
  • Depolama için akü şarj seviyesinin iki seviye(LED PANELİNDE) olduğundan emin olmalısınız. Bu, akünün işlevselliğine ve hizmet ömrüne zarar veren boş bir aküden kaçınmanıza yardımcı olacaktır.
  • Aküyü testere ve şarj cihazından ayrı olarak saklamalısınız.
  • Şarj cihazını da nemli bir bezle silin. Gerekirse elektrik temas noktalarını bir boya fırçasıyla temizleyin.

Benzinli Testereler

  • Zincirli testerenizi yakıt deposunu iyi havalandırılan bir yerde boşaltın. Kalan yakıt, özel atık imha tesisleri aracılığıyla çevreye zarar vermeyecek şekilde imha edilmelidir.
  • Yakıt deposunu boşalttıktan sonra, motorlu testereyi çalıştırın ve yakıt sisteminde benzin bitene ve motorlu testere kapanana kadar kısa bir süre rölantide çalıştırın. Bu, karbüratördeki diyaframların birbirine yapışmasını önleyecektir. Daha derin bir temizlik için bir Yetkili Servislerine başvurmanızı öneririz.
  • Bujiyi ve soğuk hava giriş açıklığını kontrol edin ve gerekirse temizleyin.
  • Hava filtresini temizleyin.

Zincirli testerenizin performansının zamanla düşmemesi için hava filtresini düzenli olarak temizlemelisiniz. Önce gövdeden çıkarın ve ardından kiri çıkarmak için hafifçe vurun.

Uzun süre saklamadan önce motorlu testerenizi daha kapsamlı bir şekilde temizlemeniz önemlidir. Zinciri ve palayı çıkarıp temizlemek, gövdedeki kiri temizlemek ve gerekirse yağ kanallarını kontrol etmek gibi adımları içerir.

Temizlik işlemlerini düzenli olarak yapmak, motorlu testerenizin performansını artırabilir ve uzun ömürlü kullanımını sağlayabilir. Her zaman güvenlik kurallarına uyun ve testere bakımını düzenli olarak yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.