Tarım

1500 Tarım İşçisi Alımı Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım İşçisi Alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı 1500 Tarım İşçisi Alımı Yapacak Detaylar Yazımızda


Başvuru Şartları ve Süreci

Tarım ve Orman Bakanlığı, taşra teşkilatında istihdam etmek üzere 1500 tarım işçisi alacak. Başvurular 13-19 Şubat 2024 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden yapılacak. Adaylar noter kurası ile belirlenecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca alım yapacağını bildirdi.

Bakanlık, adaylarda aranacak genel ve özel şartlar ile diğer bilgilerin İŞKUR açık iş ilanlarında belirtileceğini kaydetti. Bu ilanlar 13/02/2024-19/02/2024 tarihleri arasında İŞKUR resmi internet sayfası (www.iskur.gov.tr) üzerinden yayımlanacak.

İlanda belirtilen şartları taşıyan adaylar ilan süresince başvurularını İŞKUR üzerinden yapacaklar. İlan edilen kadrolara başvuran adaylar, İŞKUR tarafından Bakanlığa bildirilecek.

İşe alınacak sürekli işçiler, İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayının dört katı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın 27/02/2024 tarihinde noter huzurunda çekilecek kura sonucuna göre belirlenecek.

Kura yeri ve saati ile ilgili bilgiler Bakanlık ve Personel Genel Müdürlüğü internet sitesinden duyurulacak. Bununla ilgili olarak adayların adreslerine yazılı bildirim (tebligat) yapılmayacak.

İşçi alım sürecine ilişkin tüm bilgilendirmeler, adaylardan istenilecek evraklar Bakanlık ve Personel Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden ilan edilecek. Başvuru şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları idarece iptal edilebilecek.

Alımın Amacı ve Faydaları


Bakanlık, tarım işçisi alımı ile tarımsal üretimi ve istihdamı artırmayı, kırsal kalkınmayı ve tarım sektörünü desteklemeyi amaçladığını belirtti. Bakanlık, tarım işçilerinin sosyal güvenlik haklarından da yararlanacağını ifade etti.

Bakanlık, tarım işçisi alımına ilişkin detaylı bilgi için www.tarimorman.gov.tr ve www.personel.tarimorman.gov.tr adreslerini ziyaret edilmesini tavsiye etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı 1500 tarım işçisi alımı için başvuru şartları şunlardır12:

  • Türk vatandaşı olmak
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak
  • 18 yaşını tamamlamış olmak
  • Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak
  • En az ilköğretim mezunu en fazla önlisans mezunu olmak
  • Ağır ve Tehlikeli İşlerde çalışmasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığı, seyahat engeli olmaksızın arazi şartlarında çalışabilir olduğuna ilişkin sağlık raporu alabilecek durumda olmak
  • Erkek olmak
  • 30 yaşından gün almamış olmak
  • Affa uğramış olsa bile belirli suçlardan mahkum olmamak

Başvurular 13-19 Şubat 2024 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden yapılacaktır. Başvuru yapan adaylar 27 Şubat 2024 tarihinde noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecektir. Daha fazla bilgi için Tarım ve Orman Bakanlığı ve İŞKUR internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Tarım ve Orman Bakanlığı 1500 tarım işçisi alımı için başvuru sürecinde adaylardan aşağıdaki evraklar istenecektir12:

  • Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının aslı ve fotokopisi
  • Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi
  • Erkek adaylar için askerlik durum belgesi
  • Adli sicil kaydı
  • Sağlık raporu
  • 2 adet vesikalık fotoğraf

Başvuru evrakları, kura sonucunda asıl olarak belirlenen adaylardan istenecektir. Evraklar, ilgili il müdürlüklerine teslim edilecektir. Evrak teslimi için son tarih 10 Mart 2024’tür. Evraklarını eksik veya geç teslim eden adaylar işe alınmayacaktır.

Tarım işçisi maaşı, çalıştığı bölge, işletme, deneyim ve çalışma süresi gibi faktörlere göre değişebilir. 

2024 yılı itibariyle, tarım işçisi maaşı ortalama 17.000 TL civarındadır12En düşük tarım işçisi maaşı 17.200 TL iken, en yüksek tarım işçisi maaşı 22.500 TL’dir12Tarım işçileri, mevsimlik veya geçici işlerde çalıştıkları için günlük ücretlerle ödenirler3Günlük ortalama tarım işçisi maaşı ise 500-650 TL arasıdır3Daha fazla bilgi için, tarım işçisi maaşları ve ortalama maaş bilgileri 1 veya tarım işçisi maaşı ne kadar2 sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Tarım işçisi alımı için sağlık raporu alabilmeniz için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir:

Sağlık raporu almak için daha fazla bilgi için, iş için sağlık raporu nereden alınır, ücreti 2024 1 veya tarım ve orman bakanlığı 1500 işçi alımı yapıyor! İŞKUR tarım işçisi alımı başvuru tarihleri ve şartları 2 sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.